Skip to main content.

ΝΕΑ ΤΟΥ ΙΕΜΑ

IEMA NEWS
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗ WOMEX, ΥΠΠΟΤ 21/3/2012

                                                                

        Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Η  Δ Η Μ Ο Κ Ρ Α Τ Ι Α              

 Υ Π Ο Υ Ρ Γ Ε Ι Ο   Π Ο Λ Ι Τ Ι Σ Μ Ο Υ

               ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗ WOMEX ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ
 

Αθήνα, Αμφιθέατρο ΥΠΠΟΤ, Μπουμπουλίνας 20-22,

21/3/2012, 11:00-14:00 


H WOMEX του 2012 θα φιλοξενηθεί στη Θεσσαλονίκη, στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Έκθεσης, από τις 17 έως τις 21 Οκτωβρίου του 2012. Πρόκειται για μία συνεργασία του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, την HELEXPO Α.Ε. και την εταιρία παραγωγής «ΓΑΙΑLIVE».

Η διεθνής έκθεση WOMEX - World Music Expo, αποτελεί σημείο αναφοράς των εξειδικευμένων παραγόντων των Μουσικών του Κόσμου και θεωρείται η σημαντικότερη διοργάνωση του είδους της. Στο πλαίσιό της, δίνεται η ευκαιρία σε καλλιτέχνες, δισκογραφικές και εκδοτικές εταιρίες, διοργανωτές συναυλιών, φεστιβάλ και γραφεία προώθησης καλλιτεχνών, να έρθουν σε επαφή μεταξύ τους, προωθώντας το έργο τους και τη μουσική παράδοση κάθε χώρας.

Με αφορμή τη διοργάνωση της Διεθνούς Μουσικής Έκθεσης «WOMEX» - World Music Expo, το ΥΠΠΟΤ πραγματοποιεί Ημερίδα, την Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012 στο Αμφιθέατρο της οδού Μπουμπουλίνας 20-22 από ώρα 11:00-14:00.

Στην ημερίδα, μέλη της οργανωτικής ομάδας της WOMEX – Θεσσαλονίκη 2012 και ειδικοί, θα αναπτύξουν γενικότερα θέματα που σχετίζονται με την προετοιμασία και τη συμμετοχή ελληνικών μουσικών σχημάτων σε διεθνείς μουσικές εκθέσεις καθώς και την αξιοποίηση δυνατοτήτων και ευκαιριών που προκύπτουν από την συμμετοχή τους στις καλλιτεχνικές και συνεδριακές εκδηλώσεις άλλων διεθνών εκθέσεων μουσικής (Midem – Cannes, Medimex – Bari κ.α.).

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

11:00-11.15  
κα. Ζωή Καζαζάκη, Γεν. Δ/ντρια Σύγχρονου Πολιτισμού: Έναρξη-χαιρετισμός
11:15-11:30
κ.Γιάννης Μπουτάρης Δήμαρχος Θεσσαλονίκης: Xαιρετισμός
11:30 – 11:45
κ. Μάριος Κωστάκης,   προϊστάμενος Δ/νσης Μουσικής ΥΠΠΟΤ: «Η παρουσία της ελληνικής μουσικής παραγωγής στο εξωτερικό»
11:45 – 12:00
κ. Γιώργος Μαρκάκης,  Μέλος της οργανωτικής -  εκτελεστικής επιτροπής διοργάνωσης της WOMEX – Θεσσαλονίκη 2012: «Μερικά σωστά βήματα…»
12:00 – 12:15
κα Μαρία Φασουλάκη, Δ/ντρια Επικοινωνίας και Πολιτιστικών Δράσεων  της ΑΕΠΙ: «Η πολιτιστική επικοινωνία και γεγονότα / μέσα που στηρίζουν την υλοποίησή της»
12:15 – 12:35
κ. Νίκος Στεφανίδης, Μέλος της οργανωτικής -  εκτελεστικής επιτροπής διοργάνωσης της WOMEX – Θεσσαλονίκη 2012: «Η διοργάνωση της WOMEX στη Θεσσαλονίκη»
12:35 – 12:55
κ. Alex Walter, εκπρόσωπος της εταιρείας Piranha - Womex (Οργανισμός διοργάνωσης των εκθέσεων WOMEX): «Ο σχεδιασμός – προγραμματισμός των μουσικών εκδηλώσεων στη WOMEX – φεστιβάλ WOMEX»
12:55 – 13:10
κ. Κώστας Μόσχος, Διευθυντής Ι.Ε.Μ.Α.: «Η ελληνική μουσική βιομηχανία και οι ευκαιρίες μέσα από διεθνείς μουσικές εκθέσεις όπως η WOMEX»

Η διοργάνωση της έκθεσης εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του προγράμματος του ΥΠΠΟΤ «Σταυροδρόμι Πολιτισμών», που για το 2012 έχει στρέψει το βλέμμα στις περιοχές της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και των 47ων «Δημητρίων».

Είναι σημαντικό να τονιστεί πως η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για όσους καλλιτέχνες επιθυμούν να συμμετάσχουν στη Διεθνή Μουσική Έκθεση WOMEX, ξεκίνησε και συνεχίζεται μέχρι την 13η Απριλίου του 2012.

Ειδικότερα:

-       Όλοι οι καλλιτέχνες, με αντικείμενο τις «Μουσικές του Κόσμου» (World music), μπορούν να κάνουν αίτηση για το συναυλιακό σκέλος της WOMEX, επισκεπτόμενοι τη διεύθυνση: http//:www.womex.com/lnk/how-to-propose#showcase.

-       Όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στο συνεδριακό σκέλος, της WOMEX, μπορούν να συμμετέχουν στη διαδικασία επιλογής στη διεύθυνση: http//:www.womex.com/lnk/how-to-propose#conference.

-       Οι κινηματογραφιστές, που επιθυμούν να κοινοποιήσουν το έργο τους, με αντικείμενο πάντα στις μουσικές του κόσμου μπορούν να κάνουν αίτηση συμμετοχής στη WOMEX του 2012, στη διεύθυνση: http//:www.womex.com/lnk/how-to-propose#film.

Η πραγματοποίηση της WOMEX του 2012 σηματοδοτεί μία νέα εποχή για ολόκληρη τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

 Η παράδοση που έχει ξεκινήσει, εδώ και χρόνια η WOMEX εστιάζοντας στη μουσική ταυτότητα της ευρύτερης περιοχής που φιλοξενεί την έκθεση, θα συνεχιστεί και φέτος στη Θεσσαλονίκη, με τη δημιουργία μιας ξεχωριστής μουσικής σκηνής, της «Balkan Stage», στην οποία θα παρουσιαστούν επιλεγμένοι καλλιτέχνες, από την περιοχή των Βαλκανίων.

Αιτήσεις για εμφανίσεις καλλιτεχνών από την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων θα γίνονται δεκτές μέχρι την 11η Μαΐου 2012.

Σύντομα θα ανακοινωθούν σχετικές πληροφορίες στο www.womex.gr και στο www.womex.com

Επίσης, στο www.womex.gr, το οποίο θα τεθεί σε λειτουργία τις επόμενες μέρες, θα μπορεί κανείς να βρει δημοσιογραφικό υλικό (νέα, φωτογραφίες κ.α.) και επιπλέον πληροφορίες για την πόλη της Θεσσαλονίκης, ως τουριστικό και συναυλιακό προορισμό, για τη μεταφορά από και προς αυτήν, τις συγκοινωνίες, τη διαμονή, το κλίμα, τις τοπικές γεύσεις, τις εκδηλώσεις, τα αξιοθέατα και τους ανθρώπους της, θέτοντας την πόλη, αλλά και την ευρύτερη περιοχή στο επίκεντρο.

Στο πλαίσιο της WOMEX, αναμένεται να πάρουν μέρος 2.500 φορείς, από 98 χώρες του κόσμου, 300 δημοσιογράφοι ελληνικών και διεθνών Μ.Μ.Ε, 300 καλλιτέχνες και χιλιάδες επισκέπτες, που θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη Θεσσαλονίκη, την ελληνική μουσική παραγωγή και τον ελληνικό πολιτισμό. Στα πλαίσια της έκθεσης, αναμένεται να πραγματοποιηθούν περίπου 60 συναυλίες, μεταφέροντας ήχους από διαφορετικές γωνιές του πλανήτη.

Φωτογραφικό υλικό WOMEX: http://www.flickr.com/photos/womex/sets/72157627766118057/ 

_______________________________


(20 Μαρτίου 2012)